Ügyfélszolgálatunk
Írj nekünk

Mennyire lehet hatékony egy személyre szabott 1 hetes intenzív immersion training?

Tapasztalatunk alapján nagyon is.

Történ nemrégiben, hogy egy felsővezetőben felmerült az igény arra, hogy az angol tudását, valami új, hatékony, több készségét is egyszerre stimuláló módon fejleszthesse. Mivel abban a szerencsés helyzetben van, hogy tehetséges munkatársai megoldják a mindennapi működéshez szükséges angol nyelven történő kommunikációt, így nem egyszerű fenntartania, illetve akár fejlesztenie a már megszerzett nyelvtudását.

Abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy egy immersion tréning, attól függően, hogy hol, meddig, milyen intenzitással zajlik, anyanyelvi környezetben, vagy éppen akár anyanyelvi szinten beszélő szakemberekkel Magyarországon, nagy mértékben fejlesztheti a nyelvtanuló kommunikációs készségeit.

Általános nyelv esetében a legegyértelműbb megoldás, ha valaki anyanyelvi környezetben tölt el több hetet, vagy akár több hónapot Angliában, Máltán vagy akár az Egyesült Államokban.

De mi a helyzet, ha ez a nyelvtanuló egy elfoglalt üzletember, akinek nem fér bele a menetrendjébe akár 1 hét távollét sem, ráadásul preferálná, ha üzleti életben használható készségeit is fejleszthetné?

Erre nyújt hatékony megoldást egy általunk fejlesztett és nemrég kipróbált modell. Egy 4 napos tréningen, egy átlagos munkaidő keretein belül, különböző szakterületekre specializálódott nyelvtanárok tartanak kizárólag a célnyelvet használva intenzív nyelvórákat. A szünetekben, legyen az kávészünet, ebéd vagy tréning utáni séta is csak angolul zajlik a beszélgetés.

Lehet-e igazán működőképes és ami legfontosabb eredményes egy ilyen intenzív, de rövid tréning?

Mind a tréningen résztvevő tanuló, mind a képzést tartó tanárok visszajelzése alapján a válasz egyértelműen: igen. A résztvevők beszámolói alapján a tréning harmadik napjára az agyuk „átkattant angolra”, azaz elkezdtek angolul gondolkozni. Igaz, hogy épp az intenzitása miatt megterhelő, de egyértelműen érzékelhető volt a fejlődés a negyedik nap végére. Főleg az üzleti kommunikáció került a fókuszba, de emellett a nyelvhelyesség a folyékony beszéd, írás és változatos szókincs használata is erősebb lett.

Egy ilyen típusú nyelvi képzés ideális olyan vezetők számára, akik szeretnék ugyan, de a mindennapi teendőik mellett nem tudják az angol nyelvet úgy használni, ahogy szeretnék, és rövid idő alatt akarják fejleszteni a már megszerzett tudásukat.

Megosztás: