Ügyfélszolgálatunk
Írj nekünk

Back to school

Vége a nyárnak, a szabadságolásoknak, a nyári szünetnek és indul az iskola. Kinek, megkönnyebbülés, kinek teher, de úgy tűnik, hogy végre már nemcsak online órák keretein belül tanulhatunk, taníthatunk.

Miért lehet célszerű ilyenkor elkezdeni felnőttként is tanulni valamit, főleg nyelvet?

Munka, esetleg család mellett tanulni mindig kihívás, de nem lehetetlen. Hasonlóan bármi máshoz, itt is az első lépés megtétele a legnehezebb. Meg kell találni a motivációt, ami segít belevágni egy új tanulási folyamatba, újrakezdés esetén átlendülni a kezdeti nehézségeken. Amikor a környezetünkben azt látjuk, hogy az iskola kezdetekor a diákok is belevágnak valami újba, lehet könnyebb ezt felnőttként is megtenni.

Munkavállalóként számos külső, illetve akár belső tényező motiválhat minket, hogy fejlesszük nyelvtudásunkat, nyelvi készségeinket. Magabiztosabb angol tudás elérése, annak megtartása sok nyelvtanuló célja még a mai napig is. 

Legtöbb felnőttnek segít a motiváció megtartásában, ha egy tanfolyam, esetünkben nyelvtanfolyam, kap egy keretet, hasonlóan iskoláséveinkhez, így az egész képzés felvesz egyfajta ritmust. Érdemes visszaemlékeznünk arra, hogy diákéveinkben szeptemberenként legtöbb esetben a társaság miatt vártuk az évkezdést. Tapasztalatok azt mutatják, hogy egy, a HR és a nyelviskola által közösen jól összeállított csoportban elkezdeni, vagy épp folytatni a nyelvtanulást is hasonló élményekkel szolgál. 

Ráadásul, akinek gyerekei szeptemberben visszatérnek az iskolapadba, a nyelvtanulás lehet akár egy közös program is, köszönhetően a rengeteg könnyen elérhető nyelvtanuló applikációknak, játéknak vagy akár streaming szolgáltatóknak. Nem utolsó sorban egy szülő, aki szintén tanul, saját példájával is motiválni tudja gyermekeit. 

Miért célszerű a vállalati nyelvtanfolyamokat akár ősszel indítani?

Nem újdonság, hogy angolul jól beszélő munkavállalókkal bármelyik vállalat előnyre tehet szert a versenytársaihoz képest. A nemzetközi vállalati környezetben elvárás, hogy a kommunikációt ne hátráltassa az angol nyelvtudás hiánya. A nyári szabadságolások után, amikor szinte minden munkavállaló visszatér, egyszerűbb felmérni azt, hogy kinek van szüksége nyelvtanfolyamra, majd megrendelni a megfelelő készségeket fejlesztő képzést és hozzá megtalálni a vállalat igényeinek leginkább megfelelő szolgáltatót. Igaz, hogy az üzleti szférában nem tipikusan szeptember számít évkezdésnek, de épp a korábban említett indokok miatt lehet mégis szerencsés ilyenkor egy üzleti angol nyelvtanfolyam indítása. 

A munkavállalók nyelvi képzése egy olyan befektetés, amely nemcsak megtérül, hanem rövid időn belül látványos eredményeket produkál. Legyen szó akár sikeresebb tárgyalásokról, zökkenőmentes megbeszélésekről, vagy épp eredményes workshoppokról.

Megosztás: