Ügyfélszolgálatunk
Írj nekünk

A nyelvtanár szabin van? A céges tanfolyam szünetel? Meg különben is, NYARALUNK!

Itt a nyár, a jó idő és itt az ideje a régen várt vakációnak is. Most már jövünk-megyünk, ki belföldön, ki külföldön, rövidebb vagy akár hosszabb időre, de végre kivehetjük a jól megérdemelt szabadságunkat. Ilyenkor legtöbb esetben a céges nyelvtanfolyamok is szünetelnek. De mi van akkor, ha csak gyakorolnánk az angolt, igaz egy kicsit másképp, mint a tanfolyam alatt?

Erre szedünk csokorba pár tippet a következőkben:

1. A legmagátólértetődőbb, ha külföldön járunk – beszéljünk angolul!

Ha belegondolunk, nem nagy rá az esély, hogy egy Oxfordban végzett nyelvész professzorral kellene megvitatnunk mély filozófiai kérdéseket, ezért csak bártan kezdjünk el beszélni angolul.

Szállást elfoglalni, autót bérelni, étteremben rendelni valószínű, hogy angolul lesz a legegyszerűbb. Végre kamatoztathatjuk az órán tanultakat és immáron élő környezetben is lehet sikerélményünk. Merjünk beszélgetni más vendégekkel, turistákkal is, hiszen a nyelvgyakorlás mellett lehet, hogy szuper tippeket kaphatunk tőlük akár a legjobb helyeket illetően is.

2. Éljenek a streaming szolgáltatók

A Netflix, az HBO Go és a többi streaming szolgáltató végre lehetővé tette, hogy legtöbbször minőségi, szórakoztató sorozatokon, filmeken keresztül fejlesszük a hallás utáni értésünket, bővítsük a szókincsünket és nem utolsó sorban szórakozzunk is. A sorozatok szinte már mindennapi beszédtémát szolgáltatnak a baráti társaságokban, de akár a munkahelyeken is. Nem utolsó sorban ezeket eredetiben hallgatni, nézni, és ami a legjobb: érteni (!) igazán menő dolog.

3. Napozáshoz legyen nálunk angol nyelvű regény vagy magazin.

Minden szinten, akár kezdőknek is elérhetőek már regények könyv, vagy elektronikus formában is. Ha könnyedebb szórakozásra vágyunk, arra pedig ott vannak a papír alapú vagy online magazinok. Angol szöveget olvasva olykor észre sem vesszük, hogyan bővül a szókincsünk, vagy éppen jó példákat látva javul nyelvhelyességünk.

4. Applikációk, online játékok

Ma már nem kérdés, hogy mindenki találhat magának olyan applikációt, ami megfelel az igényeinek (linkek a cikk végén). Szórakoztatóak és tényleg aktivizálhatják azt a bizonyos passzív szókincset.

Van zenével tanulós – lyricstraining, szótanulós – Drops, Quizlet, Scrabble,Wolrdmastervagy akár asszociációs szókincsfejlesztő Pixwords, illetve kifejezetten nyelvtanuló app is, mint például a Duolingo.

Természetesen számtalan egyéb lehetőség is rejlik a mindennapokban, amikor gyakorolhatjuk a tanult idegen nyelvet, de a fent említett tippek remélhetőleg segítenek abban, hogy megtaláljunk a nekünk pont megfelelőt.

Napozáshoz, utazáshoz is tökéletes app-ek linkjei:

Megosztás: