GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1Miben más az iCan Solutions mint a hagyományos nyelviskolák vagy magántanárok?
Az iCan módszerei nagyon sok mindenben eltérnek a megszokott nyelvoktatástól - vannak dolgok, amelyekben viszont nincs új a Nap alatt: a szavakat meg kell tanulni, a nyelvtant el kell sajátítani, a nyelvtanulásra időt és energiát kell fordítani. Az iCan munkatársai viszont olyan partnerséget alakítanak ki a tanulókkal, amelyre eddig a piacon nem nagyon volt példa.
2Kinek ajánlja az iCan Solutions megoldásait?
Az iCan olyan közép-és felsővezetőkre szakosodott, akiknek pozíciójukból fakadóan nagyon nagy szüksége lenne az aktív nyelvtudásra, de történelmi okokra visszavezethetően ennek elsajátítására eddig nem volt lehetőségük, mára pedig annyira elfoglalttá váltak, hogy lehetetlen a napjaikba egy hagyományos nyelvtanfolyamot beiktatni.
3Miért van szükség ma arra, hogy speciálisan üzleti és szaknyelvi angolt tanítsunk ma a vezetőknek és munkatársaiknak?
Mert ebben a környezetben mozognak nap, mint nap. A nemzetközi üzleti, szakmai környezetben elengedhetetlen, hogy ismerjük az adott szakszavakat, kifejezéseket, fordulatokat. Képzelje el, hogy hogy egy üzleti tárgyaláson a megfelelő kifejezések ismerete nélkül miként mondaná el, hogy az értékpapírok és kötvények árfolyama hogyan változott a kínai gazdasági válság nyomán vagy egy nemzetközi orvosi találkozón hogyan mesélné a legutóbbi műtéti élményét, amikor megmentett egy beteget, akinek perforált a vakbele. Emellett persze nem elhanyagolható az általános angol sem, hiszen mindennek az az Alfája ás az Omegája.
4Hogy látják, milyen hátrányokkal járhat/jár a megfelelő nyelvtudás hiánya?
Azon túl, hogy bizonyos kor felett rémes belső feszültségeket szül az emberekben a megfelelő nyelvtudás hiánya, számos üzleti és szakmai lehetőségtől esik el az, aki ma nem beszéli tárgyalóképesen, magabiztosan az angol nyelvet.
5Sokszor halljuk, hogy idősebb korban tanulni sokkal nehezebb és lassabban megy, valóban igaz ez a teória?
Igen, természetesen bizonyos szempontból igaz. Pontosan ezért állítottunk össze olyan csapatot, amely a felnőttek oktatására specializálódott, sokszor ugyan gyermeki eszközöket csempészve az órákba, mégis pontosan ismerve a piaci kihívásokat és nehézségeket, amelyekkel a felnőtteknek szembe kell nézniük, ha újra iskolapadba ülnek.
6Mit takar a név „iCan Solutions”?
Az iCan a tanulóra utal. Szeretnénk, ha elhi nnék napjaink vezetői is, hogy hiába nem kamaszok már, igenis el tudnak sajátítani egy új nyelvet, képesek rá. A Solutions pedig a mi szakmai stábunkra mutat, hiszen mi adjuk a megoldást ennek a rétegnek a nyelvi problémáira.
7Mit tart az iCan legnagyobb sikerének?
A legtöbben azzal a belső feszültséggel, problémával keresnek meg minket, hogy mindent értenek, amit mondanak nekik, látnak a TV-ben, hallnak a rádióban vagy olvasnak az interneten. Viszont amikor arra kerül a sor, hogy meg kellene szólalni, nem megy, leblokkolnak. Ezért amikor a tanítvány csillogó szemekkel úgy jön ki egy megbeszélésről , úgy tér haza egy üzleti útról vagy akár egy nyaralásról, hogy csak annyit mond: „I can speak!” …az nekünk többet ér, mint bármilyen hangzatos sikertörténet.

PARTNEREINK